Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Virtuaalihevonen

kuva / kuva

Perustiedot

nimi Cheerilee "Cherry" koulutustaso heB / 50cm / noviisi
rotu & skp shetlanninponitamma painotuslaji yleispainotus
syntynyt 01.06.2011 rekisterinumero VH11-017-0539
väri & päänmerkit musta tobiano omistaja Naxu VRL-12320
säkäkorkeus 98cm kasvattaja Ravenwood Ranch

Ikääntyminen

1v - 01.12.2011

2v - 01.06.2012
3v - 01.12.2012
4v - 01.06.2013
5v - 01.12.2013

6v - 23.02.2014
7v - 18.05.2014
8v - 10.08.2014
9v - 02.11.2014
10v - 25.01.2015
11v - 23.04.2014
12v - 18.07.2015
13v - 10.10.2015
14v - 02.12.2015
15v - 25.03.2015
16v - 12.06.2016
17v - 04.09.2016
18v - 27.11.2016
19v - 19.02.2017
20v - 14.05.2017
21v - 06.08.2017
22v - 29.10.2017
23v - 21.01.2018
24v - 15.04.2018
25v - 08.07.2018

Luonne

Ylikiltti lastenponi

Cheerilee on mitä ihastuttavin pikkutamma, oikea tallin ilopilleri! Cherry on kiltti ja suloinen tamma, joka soveltuu täydellisesti lastenponiksi pirteän ja ystävällisen luonteensa ansiosta. Cherryllä riittää energiaa ja tamma onkin miellyttävän vilkas ja utelias. Cherry myös suorastaan palvoo lapsia; tamma seuraisi sisarentytärtäni vaikka maailman ääriin, sen verran kiintynyt pikkutamma on lähestulkoon yhtä pieneen hoitajaansa. Cherry ei koskaan temppuile lasten kanssa saati hermostu mistään ja tamman loputon kärsivällisyys lakkaakaan tuskin koskaan hämmästyttämästä. Cherry ei vaikuta edes tuntevan käsitettä huono päivä, tamma on aina sen verran hyväntuulinen ja reipas. Cherryä saa myös halia mielinmäärin, tämä tamma todellakin rakastaa ihmisiä, vaikka kyllä Cherry lajitovereidenkin kanssa tulee toimeen erinomaisesti. Tammaa ei haittaa laisinkaan vaikka ympärillä pyörisi useampikin innokas pikkutyttö. Cherryä luotettavampaa ja toimivampaa pikkumonitoimiponia saakin kyllä etsiä!

Cherry suhtautuu ihmisiin toisin sanoen niin kuin kuka tahansa terveen itsetunnon mutta samalla myös sopivasti nöyrän luonteen omaava poni. Laitumelta antaudutaan viimeistään leipäpussin rapinan houkuttelemana ja Cherry tietää, ettei riimunnarun päässä hötkyillä. Ei, tämä pikkuneiti pysyy kyllä tosiaan lapsenkin hallinnassa seuraten ihmistä lähes koiran tavoin. Hoitaessa Cherry kannattaa silti sitaista kevyesti kiinni, vaikka yleensä tamma seisookin nätisti aloillaan harjauksen aikana. Cherry onkin hyvin helppohoitoinen, tamma ei temppuile edes kavioita puhdistettaessakaan. Onneksi poni ei ole myöskään perinyt vanhempiensa karkailutaipumuksia. Kuitenkin siis Cherry on kiltti hoitaa, joskin laikukas poni on usein tarhasta tullessaan enemmänkin kokomusta kuin edes osittain valkoinen, joten pikkuponin karvan sukimiseen ja harjatakkujen selvittämiseen menee yleensä enemmän aikaa kuin päällepäin uskoisi. Mutta onneksi Cherryllä itsellään ei ole kiire minnekään, tammahan vain nauttii saamastaan huomiosta.

Ratsuna Cherry on rauhallinen ja luotettava, suorastaan tasainen, ja tamma todella tuntuu varjelevan sitä ratsastajaa selässään. Vaikka Cherry on vilkas, tamma ei todellakaan ole mikään hurjapäinen kilpaponi, vaan enemmänkin tasaisen varma suorittaja, joka revittelee ainoastaan laitumella. Ja juuri siksi Cherryn selkään uskaltaa laskea melkeinpä lapsen kuin lapsen, vaikka poni onkin enemmän tai vähemmän sisarentyttäreni nimikkoratsu. Miljaa Cherry kantaakin selässään uskollisesti päivästä toiseen ja rauhallisella tammalla kelpaa kyllä mennä vaikka ilman satulaakin - niin kuin Milja usein tekeekin. Cherry on kentällä kuuliainen ja osaava poni, jossa näkyvät sekä luontaisen lahjakkuuden että erinomaisesti onnistuneen koulutuksen tulokset. Tamman kärsivällisyys riittää kouluratsastuskiemuroiden parissa puurtamiseen, mutta Cherrystä löytyy myös rohkeutta esteiden ylittämiseen. Myös maastoponina Cherry on turvallinen vaihtoehto, tästä pikkuponista ei siis tosiaankaan moitteen sanaa löydy.

Valjakkoa ajettaessa Cherry on hyvin, hyvin rauhallinen suorittaja. Se sopii täydellisesti yksilö- ja parivaljakoihin

Historia

Cherryn oli tarkoitus jäädä Ravenwoodiin, mutta se päätettiinkin myydä. Huomasin myynti-ilmoituksen suloisesta ponista ja tutustuin siihen ensin netissä ja sitten pääsin katsomaan sitä ihan oikeasti. Tamma vaikutti mukavalta aloittelijoiden ponilta, joten ostin Mangoon tarvitsemani, Cherryn.

Sukutaulu

i. Alec SVA ii. Jeanty's Renki iii. Time Traveller Rox
iie. Aniaan Heimolainen
ie. Alecia SVA SHLA-II, YLA3  iei. Jarred GBR YLA3 
iee. Sloan Sky GBR YLA3 
e. Margarita of Jewel SHLA-II, YLA3  ei. Crowvalley Phoenix YLA2, KTK-II, ERJ I, SHLA-I  eii. Emil Ö YLA2, ERJ-IV
eie. Brianna W KTK-III, YLA-II, ERJ-IV 
ee. JW's Little Princess ERJ-II, KRJ-III eei. RS Basserof 
eee. Tuhkimon Pikku-Prinsessa

Sukuselvitys

Cherryn isä, Alec SVA, on 100 senttinen voikonkirjava shetlanninponiori. Yleispainotteinen Alec on varsin vallaton tapaus, joka omaa yltiöpäisen sosiaalisuuden lisäksi myös pikkupojan jokapäiväiset kujeet. Jos ponilta voi löytyä huumorintajua, niin Alecilta sitä kyllä löytyy; vilkas poniori pitää huolen siitä, ettei tallielämä varmasti käy liian tylsäksi kenellekään. Toisaalta Alec on sisimmiltään hyväntahtoinen herrasmies ja poniori onkin myös tallin ehdoton sydäntensulattaja, jolle on yksinkertaisesti mahdotonta olla vihainen. Lahjakkuuttakin löytyy sen verran, että Alec on menestynyt kaiken kaikkiaan oikein mukavasti sekä koulu- että esteratsastuksen parissa. Eritoten maastoesteet ovat kovasti suloisennäköisen oriherran mieleen.

Cherryn isänisä, Jeanty's Renki, oli 99 senttinen rautias shetlanninponiori. Lyhyemmin Repeksi kutsuttu poniori oli luonteeltaan todellinen hurmuri; sosiaalinen ja luottavainen herrasmies maustettuna sekä ripauksella ystävällisyyttä että myös hienoisella pippurisella silauksella ja temperamentilla. Repe oli yleispainotteinen ratsu ja ori menestyikin hienosti niin este- kuin koulukentilläkin, vaikka Repe periaatteessa pelkästään harrastekäytössä olikin. Isänisänisä, Time Traveller Rox, on 104 senttinen kimo shetlanninponiori. Hauskannäköinen, Skotlannista alunperin kotoisin oleva Tiimi hurmaa ulkonäkönsä lisäksi kiltillä luonteellaan ja hyvillä tavoillaan. Vaikka toki herrassa on jonkinasteista omapäisyyttä ja orimaisuuttakin havaittavissa aina silloin tällöin. Tiimi on estepainotteinen ratsu ja ori onkin ratsuna jokseenkin kuumahko ja reipas. Siitä huolimatta Tiimi on kuitenkin menestynyt hienosti painotuslajissaan.Isänisänemä, Aniaan Heimolainen, on 98 senttinen ruunikko shetlanninponitamma. Anni on pari kertaa varsonut, hyväluontoinen shettistamma, joka ihastuttaa mukavalla ja rauhallisella luonteellaan. Anni on kaikin puolin ihmisystävällinen, luottavainen ja yhteistyönhaluinen poni, jolta luonnistuu kouluratsastus hieman helpommin kuin esteet. Tamma on siitä huolimatta kilpaillut molemmissa lajeissa ahkerasti ja menestyksekkäästi.

Cherryn isänemä, Alecia SVA, oli 101 senttinen rautias shetlanninponitamma. Tutummin Kiana tunnettu tamma oli valloittava persoona, joka omasi lempeän ja rauhallisen luonteen, vaikka olikin joskus hieman huomionkipeä. Välillä tamma sai kuitenkin omia päähänpistojaan ja Kian paheena olikin karkailu aina mahdollisuuden tullessa. Ratsuna Kia oli energinen ja itsepäinen, joskus jopa hieman vaikeasti hallittava. Tamma oli kuitenkin yleispainotteinen ja Kia menestyikin hienosti niin este- kuin kouluratsastuksenkin puolella, kertovathan tästä jo tamman saavuttamat laatuarvostelupalkinnotkin. Isänemänisä, Jarred GBR, oli 101 senttinen liinaharjainen rautias shetlanninponiori. Jarre oli pitkäurainen kilpaponi ja koulupainotteinen ratsu, joka menestyi hienosti niin este- kuin kouluratsastuksenkin puolella. Luonteeltaan Jarre oli joskus hieman orimainen kujeilija, mutta sisimmiltään ori oli kiltti ja rauhallinen. Kaikenkaikkiaan Jarre olikin oikea unelmaponi, komeakin kuin mikä. Jarre myös palkittiin eläessään YLA3-palkinnolla.Isänemänemä, Sloan Sky GBR, oli 103 senttinen ruunikko shetlanninponitamma. Koulupainotteinen Ansku oli luonteeltaan hieman kärsimätön ja kinkkinen, mutta toisaalta pohjimmiltaan kiltti, joskin omapäinen. Eritoten selästä käsin Ansku kaipasi kokeneen ja osaavan ratsastajan. Siitä huolimatta Ansku oli menestynyt kouluratsu ja palkittiinpa tamma eläessään myös YLA3-palkinnolla.

Cherryn emä, Margarita of Jewel, oli 100 senttinen musta shetlanninponitamma. Manna oli viimeisen päälle oikea monitoimiponi, sillä yleispainotteinen tamma menestyi hienosti niin este- kuin kouluratsastuksenkin parissa kuin myös valjakkoajossakin. Luonteensa puolesta Manna soveltui lastenkin käsiin, vaikka tammalta löytyivät ne omat huonotkin päivänsä. Joskus Manna saattoi heittäytyä hivenen tammamaiseksi ja neiti rakasti karkailua, mutta pohjimmiltaan Manna oli kuitenkin kiltti. Etenkin ratsuna tamma oli varsin toimiva ja osaava tapaus. Manna palkittiin eläessään myös shetlanninponien laatuarvostelutilaisuudessa SHLA-II-palkinnolla ja yleislaatuarvostelussa puolestaan YLA3-palkinnolla.

Cherryn emänisä, Crowvalley Phoenix, oli 100 senttinen ruunikko shetlanninponiori. Varsin komea ja herasilmäinen Paavo oli lähestulkoon ruunamaisen kiltti ja vallan mukava myös ratsastaa. Paavosta ei liiemmin pahaa sanottavaa löydy, päinvastoin, ori oli esimerkillinen kisaratsu ja sen huomasi kyllä Paavon menestyksestä esteratsastuksen parissa. Estepainotuksestaan huolimatta Paavo starttasi menestyksekkäästi myös muutamissa kouluratsastuskilpailuissa. Ennen kaikkea Paavolta löytyy kuitenkin iso kasa jälkeläisiä, mutta se ei toisaalta ole mikään ihmekään, onhan Paavo sekä VIR MVA Ch-, YLA2-, ERJ-I- että SHLA-I-palkittu kuin myös kantakirjattu KTK-II-palkinnolla. Emänisänisä, Emil Ö, oli puolestaan 91 senttinen ruunikonpäistärikkö shetlanninponiori, joka omasi melko jääräpäisen luonteen eikä kenties siksi ollut niin suosittu siitosori, vaikka Emil palkittiinkin eläessään VIR MVA Ch-, YLA2- ja ERJ-IV-palkinnoin. Emänisänemä, Brianna W, oli 99 senttinen punarautiaankirjava shetlanninponitamma, jota myös käytettiin hyvin harkiten jalostukseen erinomaisesta kilpailumenestyksestä ja lukuisista palkinnoista huolimatta - tai niistä johtuen.

Cherryn emänemä, JW's Little Princess, on 95 senttinen tummanruunikonpäistrikkö shetlanninponitamma. Suloinen Prince on yltiöpäisen kiltti tapaus, joka ei satuttaisi kärpästäkään tahallaan. Varustaessa ja ratsastaessa Prince saattaa tosin hieman temppuilla ja heittäytyä laiskaksi, mutta oikealla ratsastajalla Prince osoittautuu kuitenkin mukavaksi yleisponiksi. Jo useamman kerran varsonut Prince on menestynyt upeasti niin este- kuin kouluratsastuksenkin parissa ja onpa tamma palkittukin ERJ-II- ja KRJ-III-palkinnoilla. Emänemänisä, RS Basserof, oli 103 senttinen musta shetlanninponiori ja emänemänemä, Tuhkimon Pikku-Prinsessa, 100 senttinen liinaharjainen rautias shetlanninponitamma.

Jälkeläiset

syntynyt sukupuoli nimi isä / emä omistaja
         

Kilpailukalenteri

päivämäärä paikka laji luokka sijoitus
         

Hoito-ohjeet

  • Hevosen varusteiden väri on pinkki.
  • Hoitaessa sidottava löysästi kiinni, koska voi pyöriä.

Kaapin sisältö

kaapin sisältö-kuva

Päiväkirja

Copyright

kuva luonne historia sukuselvitys muut tekstit
  Break Naxu Break Naxu

 

Virtuaalitalli

©2019 ♕ Kisatalli Mango - suntuubi.com