Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Esittely

Tervetuloa Mangon esittelyyn. Täältä löydät lyhyen yleiskatsauksen tallialueesta ja talleista.

Tallit

Mangoon pihapiiristä löytyy kaksi tallia, ori- ja tammatalli. Molemmat tallit ovat hyvin tilavia ja valoisia paikkoja, joissa on helppo ja turvallista työskennellä. Molemmissa talleissa on 30kpl isoja karsinoita, kaksi käytävää ja kolme pesupaikkaa. Lisäksi isot varustehuoneet löytyvät sekä ori- että tammatallista. Kaiken kaikkiaan pystymme majoittamaan jopa 60 hevosta, mutta pitäydymme 30-50 hevosessa. Karsinoiden kuivikkeena käytetään olkea.

 

Tarhat

Mangon kaikki tarhat ovat hiekkapohjaisia ja niitä hoidetaan 1-3 kertaa viikossa siivoamalla, haravoimalla ja auraamalla talvisin. Jokaisesta tarhasta löytyy vesisaavi, johon vesi tulee automaattisesti, kun saavi tyhjenee. Myös heinäverkko ja aktivointipallo kuuluvat tarhojen varusteisiin. Tarhat on rakennettu valkoisesta laudasta, mutta lautojen väleissä kulkevat sähkölangat. Portilta löytyy koukku päitsille ja riimunnaruille, joten maahan ei niitäkään tarvitse jättää. Tarhat löytyvät maneesin vierestä ja osa tallin takaa. Tarhoja on olemassa 20kpl, joista osa on kahdelle tai kolmelle hevoselle. Mahdollisuuksien mukaan tarhaamme hevosemme pareittain tai kolmistaan.

 

Ratsastusmahdollisuudet

Mangon pihapiiristä löytyy paljon ratsastusmahdollisuuksia. Kaksi kenttää ja yksi iso maneesi tarjoavat mahtavat harjoittelumahdollisuudet niin esteille kuin kouluun sekä upea, pitkä maastoesterata maastoilusta pitäville. Niin ulkoa kuin maneesistakin löytyvät hienot estetarpeet kisaratoja ja muita tapahtumia varten, mutta harjoittelumielessäkin niitä saa käyttää. Hiekkapohjaiset kentät sijaisevat oritallin vieressä lähes vierekkäin. Maneesi on turvepohjainen ja sitä hoidetaan kastelemalla sekä lanaamalla. Kenttiä aurataan talvisin, eivätkä ne ole oikeastaan ikinä niin jäässä, ettei pystyisi ratsastamaan. Molemmat kentät ovat hyvin valaistut ja maneesistakin löytyy runsaasti valoja. Kentät on aidattu valkoisella laudalla. Maastot lähtevät heti tallin takaa metsään, josta lyhyen ylämäen jälkeen avautuu iso pelto. Pellolta lähtee monia reittejä, joista suosituimmat ovat maastoesterata, Ladon lenkki (0,8km, kiertää vanhan heinäladon pellon laidasta), Upsidedown-kiipeily (raskas 1,2km, paljon ylä- ja alamäkiä), Kummistuslenkki (2,4km, kiertää hylätyn talon kautta ja palaa synkän kuusimetsän läpi takaisin pellolle) ja Kotalenkki (4,5km tai 6,8km, kiertää järven rannan kodalla, jossa mahdollisuus paistaa makkaraa tai yöpyä). Myös uittomahdollisuuksia löytyy kolme, em. kodalla, unohdetulla metsälammella ja kiipeilyreitin varrella. Maastoesteradan esteet ovat kiinteitä, mutta niiden korkeutta voi silti vaihdella.

 

 

Tallialue

Tallialueelta löytyy tallien, tarhojen ja ratsastustilojen lisäksi rehula, lämmitetty loimihuone ja lantala. Rehulassa, pienessä valkoisessa rakennuksessa säilytetään kauroja ja muita hevosten tarvitsemia rehuja. Heinät pidetään rehulan ulkosiivessä, joka pysyy hyvin kylmänä. Jokaiselle hevoselle on omat ruokasangot, joihin tallityöntekijät tekevät hevosten aamu- ja iltaruuat valmiiksi. Heinää hevoset saavat kolme kertaa päivässä ja lisäravinteita sekä kauraa kahdesti päivässä. Myös hevosten herkkuja ja vihanneksia säilytetään rehulassa jääkaapissa. Lääkkeet ja muut sellaiset löytyvät tallien omista jääkaapeista. Lämmitetty loimihuone on valkoinen rakennus tallien välissä. Loimihuoneeseen viedään märät loimet kuivumaan, mutta rakennuksen yläkerrassa säilytetään myös tarpeettomia varusteita sekä loimia. Loimihuoneessa haisee usein tunkkaiselle, mutta loimet kuivuvat siellä nopeasti. Loimihuoneesta löytyvät myös Mangon kolme pesukonetta loimille ja muille pesua vaativille varusteille. Lantala on tallin pihan perällä sijaitseva betoninen kyhäelmä, jonne pääsee ramppia pitkin. Noin kolmemetriset seinät pitävät eritteet turvallisesti paikoillaan ja kerran viikossa lantalan päälle levitettävä purukerros pitää hajut poissa. Lantalan vierestä löytyy Olkela eli katos, jossa olkia säilytetään. Laitumille matkaa on pari kilometriä metsän läpi, tietä pitkin matkaa kertyy viitisen kilometriä.

 

kuvat © lasikuu.net/vapaasti, Franz Venhaus & VRL-01080

 

Virtuaalitalli

©2019 ♕ Kisatalli Mango - suntuubi.com