Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Virtuaalihevonen

 

Perustiedot

nimi Geometry Dash "Metku" koulutustaso helppo A / 100cm / helppo
rotu & skp welsh A-tamma painotuslaji este- ja kouluratsastus
syntynyt & ikä 19.8.2013 rekisterinumero VH15-024-0001
väri  mustankimo omistaja Naxu & Vipsu VRL-12320
säkäkorkeus 122cm kasvattaja Welshtalli Dash, evm

Ikääntyminen

1v - 10.01.2014
2v - 05.04.2014
3v - 28.06.2014
4v - 20.09.2014
5v - 12.12.2014
6v - 06.03.2015
7v - 30.05.2015
8v - 22.08.2015
9v - 13.11.2015
10v - 05.02.2016
11v - 30.04.2016
12v - 23.07.2016
13v - 15.10.2016
14v - 06.01.2017
15v - 01.04.2017
16v - 24.06.2017
17v - 16.09.2017
18v - 08.12.2017
19v - 02.03.2018
20v - 26.05.2018
21v - 18.08.2018
22v - 09.11.2018
23v - 01.02.2019
24v - 27.04.2019
25v - 20.07.2019

Luonne

Tarkka ja sähäkkä welsh-tamma.

Koulussa Metku on kiva poni. Metkulla onnistuu kaikki vaikka ei tekisikään itse oikein. Metku on aika täysi automaatti mutta osaava ratsastajaa saa siitä haasteen. Tamma muuttuu hyvinkin tammamaiseksi jos joku kokeenempi alkaa pomotella pikkuponia kovilla avuilla tai vaatimaan vaikeampia liikkeitä. Metku on pohjimmiltaan ihana poni, joka osaa helpon A:n asiat helposti ja pikkuhiljaa tammalle aletaan opettamaan vielä muutamia kouluratsastusliikkeitä. Tamman liikkeet ovat jotain sanoinkuvaamatonta, harjoitusravi ei pomputa yhtään vaikka askel muuttuisi miten tiheäksi tahansa. Metkun laukka on aivan ihanaa. Niinpä Metkulla mennäänkin usein ilman satulaa ja jopa tunneillakin satulan saa jättää Metkulta pois koska ponin selästä ei voi tippua.

Esteillä poni on hieman kuumempi tapaus. Sen kanssa on mukavaa mennä kovaa esteradalla koska Metku kieltää vain harvoin. Tamma on oikea pomppuponi, se selviää metrin radoista helposti. Ratsastajan epävarmuus vain lisää Metkun varmuutta. Silloin tällöin tamma laittaa kaasun kunnolla päälle eikä ponia pidätä silloin mikään. Metkulle ei tarvitse esteradalle raippaa, mutta jos tarkoituksena on ratsastaa puomeja, kannattaa se ottaa mukaan. Tamman hyppytyyli on hieman jännittävä, se hyppää aika läheltä estettä mutta selviää siitä aina yhtä hienosti. Tiputtaa vain harvoin.

Maastossa Metkua ei säikäytä mikään. Se ei tarvitse maastoiluseuraa, mutta rakastaa muiden ponien kanssa otettuja kisoja. Huonoina päivinä voi daada ryöstämiskohtauksen mutta onneksi niitä tulee vain hyvin harvoin. Metku onkin rauhallisuutensa takia monen suosikki. Tamma olisi hyvä vaellushevonen, jos soveltuisi rotunsa puolesta siihen. Metkun kanssa voi tehdä huoletta vähän pidempiäkin maastovaelluksia, kun pitää vauhdin sopivana. Onhan Metku kuitenkin poni!

Kisoissa Metku vähät välittää hälinästä ympärillään. Sitä kiinnostaa vain syöminen. Tammaa on kuitenkin hyvä kävelyttää ennen kisaa, että se rauhoittuu matkasta kunnolla. Kisassa yrittää tietysti parhaansa, mutta on juuri sen tyyppinen poni, että jos esteradalla tippuu puomi, tippuu toinenkin. Kouluratoihin poni jaksaa panostaa ja jo nähdessään kouluaidat, alkaa tanssia taluttajansa ympärillä. Kisapaikoilla ponilla kannattaa pitää korvahuppua, koska voi saada kohtauksen kovista äänistä hyvinkin helposti. Kuitenkin aivan ihana kisaponi, jota moni toivoo ensimmäisiin kisoihinsa.

Hoitaessa ja taluttaessa Metku on jokaisen unelma. Tamma nukkuu harjatessa, mutta osaa nostaa harjan maasta jos se sattuu turvan alle tipahtamaan. Metkua ei tarvitse sitoa kiinni, mutta pyörimisen estämiseksi se kannattaa tehdä. Metku on hieman levoton karsinassa mutta heti käytävällä tai pesupaikalla se rauhoittuu. Varustuksesta on varmaan turha puhuakkaan, se on nin nopeasti ja helposti tehty ettei kukaan uskokkaan. Taluttaessa Metku saattaa lähteä ryöstäään, mutta tätä tapahtuu vain keväisin ensimmäisten ruohotupsujen pilkistäessä. Kiima-aikana on kovasti orien perään ja silloin tammaa ei saa päästää kenen tahansa käsiin.

Eläinlääkärissä tamma on hieman hermostunut. Sitä ei uskoisi tästä kiltistä ponista, mutta niin se vain on. Eläinlääkärin steriili haju saa Metkun loikkimaan sivuille ja pystyyn. Monen ihmisen pitää olla rauhoittelemassa Metkua toimenpiteiden aikana. Yleensä ponille annetaan jotain rauhoittavaa, jotta hoidot voidaan suorittaa nopeammin. Hieronnasta tamma kuitenkin nauttii, mutta voi olla hieman jännittynyt, jos hieromassa on eläinlääkäri.

Lastatessa ja matkustaessa poni on myös hieman arka. Ei tule traileriin ilman seuraa ja sieltä tullaan alas aika vauhdilla matkan jälkeen. Tarvitsee matkaseuraa. Metku on suojattava hyvin koska voi saada paniikin ja potkia itseään ym. Metku ei syö matkan aikana mitään. Trailerista poistuleminen on suuri ongelma tamman kanssa. Se tulee aina kovalla vauhdilla ja peruuttaa joskus ihan vinoon. Siksipä pitää olla muutama ylimääräinenkin auttamassa Metkua alas trailerista.

Historia

Naxu osti Metkun, kun hänen ystävänsä oli suositellut hänelle kyseistä kasvatustallia. Naxu kävi katsomassa poneja ja vaikka Metkua ei hänelle täysin esitelty, hän osti ponin sen ihanan luonteen ja kimon värityksen takia. Tamma oli kasvattajansa tallin paras tuntiponi mutta sillä ei ollut hoitajaa.

Sukutaulu

i. Geometria ii. Feel iii. Filippia
iie. Queen Gate
ie. Geometry iei. Cactasanta
iee. Geomeo PP
e. White Face Dash ei. Mr. White eii. Misandor
eie. You Love me
ee. Miss You eei. Splash
eee. White Flower

Sukuselvitys

i. Geometria oli kimo welsh A-ori, joka syntyi Walesissa ja muutti Suomeen ollessaan kuusivuotias. Ori kilpaili paljon ja sai kuusi varsaa, kaksi Walesissa kasvattajallaan ja neljä Suomessa. Yksi Suomessa syntyneistä varsoista oli Metku. Geometria kuoli 28-vuotiaana luonnollisesti. 

ii. Feel oli tunnettu wB-ori Englannissa. Se oli kilpaillut ennen siitosuraansa todella paljon 120cm-luokkia ja periytti kilttiä luonnettaan varsoilleen. Feel sai yli 60 varsaa elämänsä aikana. Feel syntyi Ruotsissa, mutta kasvoi Englannissa. Feel kävi paljon kisamatkoilla ulkomailla. Ori kuoli tallipalossa 21-vuotiaana. Feel oli väriltään ruunikonpäistärikkö kuten isänsä.

iii. Filippia syntyi ja kasvoi Ruotsissa. Ruunikonpäistärikkö ori kilpaili aika vähän ja kärsi jalkavammoista vähän väliä. Feel jäi sen ainoaksi varsaksi Filippian kuollessa jo 16-vuotiaana pahaan pääntautiin.

iie. Queen Gate oli myös ruotsalainen welshponi, joka ei ikinä kiinnittänyt kenenkään huomiota. Hieman huonon rakenteen omaava kimo ei kiinnostanut ketään ja se olikin myynnissä useaan otteeseen. Eläkepäivinään se kilpaili vielä muutamissa helpon C:n koulukisoissa sijoittuen ja ainoan varsansa Feelin se sai kolme päivää ennen lopetusta. Queen Gate lopetettiin huonojen jalkojen vuoksi.

ie. Geometry oli tavallinen ratsastuskoulun tuntiponi, joka kilpaili kisaajansa kanssa helpoissa koulu- ja esteluokissa. Tamma syntyi Walesissa ja muutti koulutuksen jälkeen Lontooseen ratsastuskouluun. Geometry oli kiltin luonteensa ansiosta täydellinen monitoimiponi ja monen lemppari. Geometry sai eläkkeellä ollessaan kolme varsaa, joista viimeinen oli Geometria. Geometry oli väriltään kimo. Tamma kuoli äkillisesti ollessaan 28-vuotias.

iei. Cactasanta, tutummin Cacta syntyi ja kasvoi Amerikassa. Se muutti Walesiin 13-vuotiaana kilpailemaan. Ori oli hyvin vaativa ja tarvitsi hyvän ratsastajan. Cacta siirtyi siitoskäyttöön vakavan jalkaleikkauksen jälkeen 16-vuotiaana ja jätti täten jälkeensä useita varsoja, jotka kaikki jäivät Englantiin. Cacta lopetettiin 26-vuotiaana jalan alettua taas oireilla.

iee. Geomeo PP syntyi Suomessa eräälle yksityiselle. Geomeo kasvatettiin kovakouraisesti joten tammasta tuli sulkeutunut ja äksy. Geomeo myytiin Walesiin seitsemänvuotiaana. Poni kilpaili vain muutaman kerran ollen aina sijoitusten ulkopuolella. Tamma jätti jälkeensä vain kaksi varsaa, Geometryn ja Geomein. Ne olivat kaksosia. Geomeo kuoli synnytykseen. Se ei jaksanut, joten varsat leikattiin ulos.

e. White Face Dash oli hyvin pienikokoinen welshi. Tamma syntyi Suomessa Dashin kasvatustallille ja kilpaili menestyksekkäästi 70- ja 80cm luokkia rataesteillä. White Face oli todella kiltti ja rauhallinen, mutta se vihasi kuljetusta. 16-vuotiaana tamma siirtyi siitokseen ja sai 12 varsaa. Metku oli niistä yhdeksäs. White Face kuoli luonnollisesti 25-vuotiaana.

ei.  Mr. White oli pieni ja rauhallinen welsh-ori, joka syntyi Walesissa, mutta muutti Suomeen kolmivuotiaana. Mr. White kilpaili aika vähän ja sai vain yhden varsan, White Facen. Sen jälkeen ori ruunattiin ja se tuli Dashiin tuntiponiksi. Mr. White oli väriltään kimo.

eii. Misandor oli monen himoitsema engalntilainen jalostusorii, joka jätti jälkeensä monia kymmeniä jälkeläisiä. Misandor kilpaili paljon hyvin tuloksin ja voitti useita mestaruuksia eri paikoissa. Misandorilla kilpaili sen valmentaja Brune Fier, koska orin omisti pieni lontoolainen yritys. Misandor oli väriltään puhdas kimo ja luonteeltaan täyttä kultaa. Misandor kuoli mahahaavaan 20-vuotiaana ja oli suuri menetys engalntilaiselle welsh-ponikasvatukselle.

eie. You Love me oli hieno näyttelyponi. Kaunis kimo väritys ja ällistyttävä rakenne herättivät monessa ihailuja, mutta todella moni myös vihasi "Yoshia". Tamma yritettiin ampua monta kertaa näyttelykehässä, koska jos se osallistui, se myös voitti. Yoshilla oli yksinkertaisesti paras rakenne. Este- tai koulukilpailuissa poni ei kuitenkaan pärjännyt huonon ratsukoulutuksensa vuoksi. Yoshi kuoli lopulta näyttelykehään jonkun vihaajansa ampumana 14-vuotiaana. Mr. Whiten tamma synnytti 8-vuotiaana.

ee. Miss You syntyi ja kasvoi Suomen Lapissa tuntiponina. Miss You syntyi samana yönä kuin kasvattajan tytär kuoli, siitä nimi Miss You. "Missi" muutti 13-vuotiaana Helsinkiin kisaponiksi nuorelle tytölle ja muutaman vuoden päästä sitä varsotettiin tytön aloittaessa welshien kasvatus.Yksi näistä tytön kasvateista on Metkun emä White Face Dash. Tyttö on siis Metkunkin kasvattaja. Missi kuoli luonnollisesti 27-vuotiaana. Missi oli väriltään hohtavan hiirakko.

eei. Splash oli suomalainen welsh-ori, joka asui eräällä pienellä yksityistallilla Kainuussa. Splash kilpaili silloin tällöin vaihtelevin tuloksin ja saavutti myös muutamia voittoja. Splash oli siitoskäytössä sen minkä ehti, ori oli yllättävän haluttu jalostuksessa. Splashin rakenteessa ei ollut mitään vikaa, sillä oli läsi ja neljä sukkaa. Väritykseltään ori oli harmaankimo. Splash ruunattiin 19-vuotiaana ja se lopetettiin 23-vuotiaana pahaan ähkyyn.

eee. White Flower oli tavallinen tuntiponi Rovaniemeläisessä ratsastuskoulussa. "Flo" oli monen suosikki ja se kilpailikin välillä tuntilaisten kanssa aluetasolle saakka. Hiirakko poni oli hieno ilmestys valkoisella hangella tallin tarhassa. Flo oli luonteeltaan kiltti ja luotettava. Monen rakastama poni kuoli jo 14-vuotiaana jalan murtumisen korjausleikkaukseen. Flo oli vuotta ennen saanut ainoan varsansa Missin (Miss You).

Jälkeläiset

syntynyt sukupuoli nimi isä omistaja
26.04.2015 ruuna Rainbow Dash MG Mixed Max Jarola
02.01.2015 ori Fruity Tywysog Eiddof Tywysog VRL-12320

Kilpailukalenteri

Voittoja 1 kpl 6:sta sijoituksesta.

päivämäärä paikka laji & kutsu luokka sijoitus
25.4.2015 Taikakuu  ERJ 90cm 1/60
 19.04.2015  Viisikko  ERJ  100cm  5/30
 20.04.2015  Viisikko  ERJ  100cm  3/30
 21.04.2015  Viisikko  ERJ  100cm  5/30
 24.04.2015  Viisikko  ERJ  100cm  3/30
 30.04.2015  Solo  ERJ  90cm  9/242

Voittoja 1 kpl 5:sta sijoituksesta.

päivämäärä paikka laji & kutsu luokka sijoitus
 20.04.2015  Devilsfair  KRJ  HeA  1/40
 26.04.2015  Kuuralehdon hevostila  KRJ  HeA  5/40
 29.04.2015  Kuuralehdon hevostila  KRJ  HeA  2/40
 07.06.2015  Kilpailukeskus Holmberg  KRJ  HeB  5/50
 29.06.2015  Kilpailukeskus Holmberg  KRJ  HeB  4/50

Hoito-ohjeet

  • Hevosen varusteiden väri on pinkki/vaaleanpunainen.
  • Traileriin vain tarvittaessa.
  • Tarkka loimitus ohjeiden mukaisesti!
  • Herkut saa antaa kädestä.

Kaapin sisältö

kaapin sisältö-kuva

Päiväkirja

Copyright

kuva luonne historia sukuselvitys muut tekstit
VRL-01080 Naxu Naxu Naxu Naxu

 

Virtuaalitalli

©2019 ♕ Kisatalli Mango - suntuubi.com